Morgonträning

Denna dag började med morgonträning med Diana, härligt! I vanlig ordning red Elin fram och, för en gångs skull, var Diana superduktig redan från start. Galoppen var nog bättre än någonsin idag, där Diana gick fram, sökte sig neråt och var sådär rund vi vill ha henne. Elin kunde lätta av hur mycket som helst i handen och Diana bar sig jättebra. Roligt att se sån utveckling!! 
 
Jag hoppade upp efter en stund, vilket ändå gick väldigt bra. Vi jobbade mycket med traven som blivit snäppet bättre än förut och lekte med tempoväxlingar, skänkelvikningar och skolor. Diana var superfin men jag fick jobba, hehe. Kämpar på med att inte bli klämmande och verkligen slappna av och rida med magen, vilket är lättare sagt än gjort... Särskilt när Diana börjar röra på benen och blir lite svår att sitta på ;) Men det är bara att träna! Jag fick jobba mycket med att "följa med" fram med överlivet eftersom att jag lätt hamnar för mycket bakåt och det gillar inte Diana, då pushar jag på för mycket och det funkar inte på henne. Var någon gång Diana stannade upp och blev lite irriterad, men har numera bra redskap att ta till då och som funkar, så det löste vi utan problem.
 
Därefter tog vi galoppen och det gick inte strålande idag, kan man väl säga. Jag gör något där som Diana inte gillar och kan inte riktigt sätta fingret på vad, men kan tänka mig att jag omedvetet blir klämmande. Så det var ju lite tråkigt, men men! Hade vi löst allt idag hade vi ju inte haft något att träna vidare på. Känner mig i alla fall supernöjd med träningen och det känns som att vi börjar ta oss framåt och ur vår svacka! 
 
Har därefter haft ett möte på praktiken samt vart upp med Gabriella och Choice till Strömsholm. Fixade stallet på vägen hem och har kraschat på soffan. Ska ut till stallet om någon timme, måste ta in Diana samt ska pyssla om henne. Vi hörs!
 
 
Fantastiska Diana ♥
 
 
 Klapp och massor med beröm

Men hur fin eftermiddag fick jag inte i stallet idag?? Cyklade ut, satte på Noel och Ludwigs podd (♥) och gjorde stallsysslorna. Lägger in nytt spån varje måndag så mina hästar fick det mysigt och fint, då känns det extra bra i matte-hjärtat. Tog därefter in Diana och gjorde i ordning henne för ett ridpass, så kom mamma ut till stallet och så begav vi oss ut i skogen. Jag tog en kort joggingtur på skogsvägarna med Diana, man får passa på medan underlaget funkar och solen skiner! Diana var jättefin, skönt då jag inte ville göra allt för mycket, mest bara rasta av henne. Vi hade ju svårare i vänstra sidan igår, men fick igenom det superbra idag och avslutade med att ta några språng i den galoppen bara för att känna att det gick. Och det gick!! Klapp och massor med beröm och Diana var jätteglad, även jag. Min fina tjej!!

Duchess och jag tog en mysig promenad efter att jag ridit Diana, snacka om att hon var pigg! Gav henne en ordentlig ompyssling efteråt och masserade henne, ryktade henne och lät henne stå med Back on Track på rygg och ben. Skönt för henne, hon njöt för fullt! 

Har också suttit med en häst-uppgift idag som handlar om skador, så himla roligt och intressant, måste jag säga. Man snappar upp mycket bra och får en hel del tankeställare! Men har nu gett upp för dagen, hehe, så ska snart gå och lägga mig, faktiskt. Imorgon väntar morgon-träning för Elin med Diana och därefter ska jag till praktiken och ha ett möte samt vara där på eftermiddagen, längtar! Vi hörs!

(Ska bara tillägga detta, ifall någon undrar. Jag är inne i en ganska jobbig period och har därför fått stanna hemma från skolan denna vecka, väldigt tacksam för det samt att skolan vart så förstående. Detta av olika anledningar, men ingenting jag ska dela med mig av. Men ska till praktiken då det är ett ställe dit jag kan åka och samla krafterna. Tänker inte skriva mer om det, men då vet ni. Kram på er ♥)

 
 
Hängläpp ♥ Lovar (!!) att Duchess inte fick sova med all lera på kroppen ;) Regel med mina hästar; ingen får stå lerig eller med smuts i hovarna under nätterna. 

 
Fokusera mindre på vad som ska göras

Idag har jag suttit upp på Diana för första gången efter olyckan! Och det gick hur bra som helst, även om det var lite pirrigt att hoppa upp. Vi började med att Elin hoppade upp och red en stund, Diana såg så fin ut!! Därefter var det min tur. Till att börja med gick det jättebra, vi hittade de olika växlarna, gjorde superfina skänkelvikningar och jag fick en superfin känsla i högra galoppen. Kunde leka med olika tempon samt gjorde fina övergångar! I vänstra galoppen stötte vi på lite problem och det hängde kvar en stund, men vi lyckades lösa det!! Vi hittade tillbaka till det läget där vi har allt från 1ans till 6ans växel att välja emellan och där jag har ett stadigt stöd och mjuka sidor. Och då kommer vi även till det läget där Diana blir känslig, het och otroligt samarbetsvillig = den bästa känslan man kan ha! Då tog jag bara en kort galopp i vänstra varvet och avslutade med en bra känsla även där. Travade av med ett stort leende på läpparna och har njutit hela kvällen, bästa Diana ♥
 
Note to self efter träningen; aldrig tänka inte! Låter ju lätt, men det är det inte. Ofta om Diana lackar ur så tänker jag "inte klämma" och då uppfattar hjärnan det som "klämma" och omedvetet gör min kropp det. Så, istället ska jag tänka på en bra låt, serie eller något sånt, för då slappnar jag av i kroppen och Diana blir glad, hehe. Jag som alltid annars har tränat med musik (inte när jag tränat för tränare) har slarvat med det på sistone men det ska tas upp igen och se om jag kan fokusera mindre på vad jag ska göra då. Låter helt tokigt, men på Diana får man inte tänka för mycket, utan man får sitta och tänka på en massa annat och överraska henne med volter, tempoväxlingar, övergångar, galoppfattningar och så vidare.
 
Jag är SÅ glad att ha världens bästa Elin, vet inte vad jag hade gjort utan henne i detta läge. Jag har tränat i flera år för Elin och Elin vet exakt hur jag funkar, vilket är en stor trygghet. Hon kan pusha mig till att våga och kunna sånt jag aldrig trott att jag kunnat göra men vet samtidigt alltid vart gränserna går. Och så ger hon min fina häst, och mig, världens bästa utbildning och möjlighet till att utvecklas. Elin, du är värd guld!!
 
 Ingen tävling

Det blev ju ingen tävling denna helg, tråkigt! Ingen programträning heller. Men ändå lite skönt, faktiskt. På sistone har ju träningarna gått så himla bra, men hemma-passen har gått upp och ner och upp och ner, så det hade inte vart med något självförtroende vi hade gett oss ut på banan. Jag vet inte, men jag tycker heller inte att det kanske vore så smart att starta något då? Särskilt med en häst som Diana som inte har tävlat mycket alls, utan som man behöver ge mer rutin och erfarenhet. Då vill man ju att tävlandet ska vara en bra upplevelse och inte en negativ, vilket det kanske blir om man går in med inget självförtroende alls? Men även för min egen skull, jag vill känna mig redo för uppgiften, annars funkar det inte. 
 
Jag delade ju med mig av vår tävlingsplanering för ett tag sen, men vi får se lite hur vi ska göra med den. Mammas läkning kommer att ta tid och än så länge vet vi ju inte när mamma kommer att till exempel kunna vara med i stallet eller köra bil = pappa får fixa det mesta och då känns det lite taskigt att säga till honom att följa med på tävling och vara hästskötare medan han ska försöka att få allting att gå runt hemma. Sen ska jag inte soppa under mattan att vi kanske inte är helt klara för tävlingsbanan än så länge, för lite så känns det. Det går upp och ner men mest ner för det mesta, så jag vill känna mig mer säker i alla momenten samt trygg i vårt upplägg innan vi kastar oss ut på banorna. 
 
Vi får se hur vi ska göra, ska ta mig ett snack med mamma och Elin och se. Vänta eller inte, Elin kanske vill starta? Det viktigaste är att Diana får en bra upplevelse på tävlingarna och samlar rutin inför våra stora mål. Jag har tävlat och kan det, så för min del så behöver jag inte tävla för den skullen. Svårt det där! Med Duchess var det bara att tuta och köra, aldrig tänka efter för mycket och tänka att "men vi gör ju inte den slutan bra än..." för med henne tickade tiden på, det gör den inte på samma sätt med Diana. Vi ska ju inte prestera vårt bästa förrän om 3 år, hehe, så då kan vi lika gärna träna på och blomma ut då, eller? ;) 
 
 
Saknar så att tävla, dock!! Men, man får alltid ha i tankarna att ju bättre det går desto roligare är det ;) Saknar också att tävla med min fina ponny ♥Ordningen återställd

Idag har mamma fått kommit hem!! Och såklart vart ute i stallet, hehe, inte mycket kan hålla henne därifrån. Men med tanke på hennes skador så får hon hålla sig en bit ifrån hästarna och allt vad mockning, sopning och bärande av sadlar heter. Men att få ha mamma hemma, krama om henne och ändå spendera tid med henne i stallet, det är bättre än något annat ♥ Och att slippa alla besök på sjukhuset, det ska bli väldigt skönt!
 
Diana har även gått sitt första pass efter olyckan idag, med Elin på ryggen. Och riktigt fin var hon!! Lite tjurig men, som vanligt, redde Elin ut det och Diana såg magisk ut. Det kliade lite i fingrarna efter att få sitta upp på henne, men kändes skönt att Elin tog det första passet. Jag har funderat lite dessa dagar på om det är värt att fortsätta med detta, vilket egentligen inte är så konstigt. Det var en otäck händelse att se och jag har sett den om och om i mitt huvud sedan dess, blir man inte lite rädd så vore det konstigt. Men, hästarna är mitt liv och ridsporten ligger mig alltför varmt om hjärtat för att sluta med det, jag skulle inte må bra av det. Men det var skönt att få se Diana bli riden och se att allt var som vanligt, det gjorde mig lugnare inför att hoppa upp igen på söndag!
 
Under tiden Elin red så red även jag, men denna gång på Duchess. Så roligt var det!! Duchess var väldigt taggad och på idag men, äntligen, så kan jag ju använda den energin på rätt sätt och Duchess blir så rolig att rida då :) Man känner bakbenen ordentligt i alla gångarterna och hade jag bett Duchess så hade hon lärt sig piaff samtidigt som hon slog knut på sig själv, liksom. Extra roligt var att galoppen som jag tyckt vart svår på sistone var superfin idag, bärig och gick att reglera tempot! Och så gjorde vi jättefina fattningar från skritt samt enkla byten :) Första "dressyrpasset" för Duchess på ett par veckor och det verkade hon ha saknat, haha! Jag hade faktiskt lite ångest inför denna dag igår och imorse då det kändes så jobbigt att bara ta sig ut till stallet, bara att tänka på att göra alla stallsysslor, rida och fixa hästarna fick mig att nästan vilja gråta. Men man måste ju, så det var bara att pallra sig ut och det är jag så glad för! Man mår alltid bättre av det, även när det känns jobbigt.
 
Har mellanlandat hemma och bara tar det lugnt, känns äntligen som att man kan slappna av nu när ordningen här hemma är återställd. Ska ut till stallet lite senare och ta in samt vaccinera Diana. Eller ja, veterinären ska vaccinera Diana och jag ska stå och hålla i (och titta bort, hehe). Så imorgon kommer Diana endast få gå en promenad och så hoppas jag på att vi ska kunna rida med hjälp av Elin på söndag, får se om Diana får någon biverkning av vaccinationen, har hört att man kan få det av Botulism-vaccinet. Vi har valt att vaccinera Diana mot det men Duchess får avstå, nästan ingen veterinär har tyckt att vi ska vaccinera henne mot det och vi har sagt det att Duchess har ändå klarat 26 år utan att ha fått det, så då struntar vi i det. Vi hörs!
 
 
Mina fina hästar ♥ De är så snälla, kunde leda de tillsammans under tiden vi skrittade fram och de bara lunkar på som vanligt. Snällare och mer uppfostrade hästar kan man nog inte hitta! (Förutom när Duchess är på tävling, då är hon som en liten tiger, hehe).