Latest days

Två dagar med praktik = två dagar fyllda med häst! Och det älskar jag :) Denna vecka har jag fått träningshjälp med Diana båda dagarna, vi har varit på filminspelning (en helt vanlig torsdag, hehe), pysslat om hingsten, mockat hagar och så det vanliga stallfixet. Utöver det har jag haft hand om Duchess både torsdag och fredag, mer har inte riktigt hunnits med ;) Var så trött igår så jag somnade så fort jag la huvudet på kudden, hehe, lär bli likadant ikväll!
 
Diana: Igår var det första träningsdagen, så blev väldigt basic arbete. Som ni säkert vet har vi ju haft problem på sistone, jag och Diana, och Diana har försökt slippa jobba, jag har försökt sätta ner foten och ingenting har fungerat. Men igår så!! Fick vara på henne först, men redde ut alla situationerna och fick en jättefin känsla på henne. Framför allt i galoppen, den var super igår. Skritten var också fin och traven helt okej. I traven blir jag väldigt "jagande" och forcerar henne lite även när jag fått fram henne, så fick jobba mycket med mig själv och att bli passiv. Låter lätt men var så svårt! 
 
Idag var traven mycket bättre, likaså min ridning där. Hon travade för en guldpeng! Dock stötte vi på problem i galoppen, herregud. Diana var envis och jag likaså, så till slut efter mycket kämpande och mycket tjurande fick jag henne på min sida och vi kunde avsluta med en fin galopp i båda varven. Puh! Men känner mig nöjd ändå, man blir bara så irriterad på att hon ska sätta sig på tvären och när man väl får henne på sin sida så går allt strålande, liksom. Kanske blir det lite mer spännande då, haha, men jag föredrar att ha henne med mig från början ;) Har fått superbra hjälp med henne dessa dagar, i alla fall, har fått mycket tips på hur jag ska förbättra oss två samt hur jag ska träna henne. Så tacksam för det!!
 
Duchess: Igår fick hon en promenad och massage, en vanlig vilodag med andra ord.
 
Idag började jag passet utomhus i skogen, skrittjobbade henne i backarna och gick därefter in på banan. Joggade en sväng och vi hade ett sånt roligt pass! Började med att jobba med övergångar, skritt-trav. Gick därefter vidare med det genom att tänka att jag skulle skritta, men så fort Duchess var på väg att sakta av bad jag henne forsätta trava istället lite mer framåt för att därefter göra samma sak ett par gånger till. Lekte sen med sånt jobb i den lägre formen och med skolor i en högre form, till exempel att jag rider en öppna i tävlingsform halva långsidan och sen lägger jag en stor volt i en lång och låg form. Så jobbade lite så i kanske 5 minuter! I galoppen samlade jag ihop henne lite mer och såg till att hon kom mer uppåt och inte blev så framtung, så jobbade vi med lite enkla byten, förvänd galopp och tempoväxlingar. Passade också på att göra en travökning på diagonalen när jobbet med tempoväxlingarna satt och den var så bra!! Jag bara "WOW", sån häftig känsla var det! Vi flög fram ;) Travade av henne lång och låg med massor av klappar och skrittade ut som avslut. Både hon och Diana fick massage och extra ompyssling efter ♥
 
 
Älskar utsikten mellan de där lurviga öronen ♥
 
 
 
Och duktigaste Diana, hon stod uppställd i spolspiltan för första gången idag :) Det har ju inte kommit på tanken eftersom att Diana varit ganska jobbig att ens ha där inne och att spola benen på... Men idag satt jag fast henne, borstade henne, spolade benen, gjorde rent muggen och så vidare. Och Diana skötte sig strålande!Kommentarer

Kom ihåg


Trackback