Duktig Diana

Började denna dag med att se på Lövsta-kvalet från Elmia, snacka om pepp inför ens egna ridpass! Kollade på U25 och åkte därefter ut till stallet. Mockade och fixade och red därefter dagens första häst, Duchess. Min plan var att bara skritta ut henne, men Duchess hade andra planer ;) Herregud vad pigg hon var! Satt lite löst emellanåt och Duchess såg spöken överallt, hehe. Så joggade bara en kort, kort sväng för att få ur lite överskottsenergi. Då kändes hon superfin! Hon fick massage efteråt och sen ut i hagen, skönt! 
 
Efter Duchess var det Dianas tur att bli riden, fick ett väldigt bra pass med henne!! Skrittade fram utomhus en sväng och gick därefter in på banan. Började med skrittjobbet och fick kämpa lite med att få igenom allt där, men när Diana var liksidig och tog båda skänklarna lika bra övergick vi till travjobbet vilket gick över förväntan minst sagt! Diana var fin redan från början då och kändes sådär härligt mjuk i kroppen :) Kunde dessutom ta en kort galopp i båda varven, tjoho! Ni skulle bara veta hur svårt det har varit... Men hon blev lite tjurig, så tog bara några språng och saktade därefter av, desto mer bra erfarenheter vi får desto bättre kommer det att bli, så just nu fokuserar jag på kvalité för kvantitet. Hellre några språng som är ridbara än flera varv där Diana inte är nöjd och allt känns hopplöst, liksom. Men idag kändes det faktiskt inte hopplöst!! Känner mig så glad efter detta pass, det behövdes verkligen. Nu är nästa mål att galoppen ska sitta, sen att klara av ett pass utan tjurigheter och sen att kunna rida ordentliga pass! En lång bit kvar, men känns idag som att vi tagit oss en bra bit på vägen!
 
Tog in hästarna efter att jag var klar med Diana och har bara tagit det lugnt resten av kvällen, enda planen kvar för dagen är kvällsfodringen. Ska också planera lite för Diana för morgondagen och nästa vecka, det blev ju lite oplanerat denna vecka så det ska struktureras upp lite ;) Så vi får se hur morgondagen ser ut för henne! Utöver att rida tänkte jag försöka hinna med att kolla på kürerna i Elmia och så måste vi åka och köpa mat till hästarna. Vi hörs!
 
 
 
 
Diana fick inviga sitt nya schabrak idag, tror att någon tyckte om det ;) Visst är det fint? Köpt hos Equestrian Stockholm.Kommentarer

Kom ihåg


Trackback