Två hästar tränade

Igår var verkligen en tröttsam dag, herregud. Började dagen med morgonfodringen och åkte sen ut till skolan tidigare för att komplettera ett prov, sen hade vi lektioner fram tills 17-tiden och då blev jag skjutsad hem. Jag skulle ju egentligen ha tränat med Diana igår men träningen blev inställd, så det plus att det var kolsvart ute gjorde att det kändes lite motigt att åka ut till stallet, faktiskt. Inte ofta jag känner så! Men åkte ju ut i alla fall, såklart, och tömkörde henne i mörkret. I med att jag inte var på topp kändes det dumt att försöka rida, jag måste kunna ge 110% om jag ska rida någon av mina hästar, annars funkar det inte. Men Diana var fin!! Längesen jag tömkörde, hade nästan glömt hur kul det är. Somnade så fort jag kom hem, typ, snacka om att jag var trött!
 
Idag så morgonfodrade jag och sen blev jag skjutsad till praktiken. Gabriella skulle iväg så det blev en kortare dag idag, passade väldigt bra då jag hann med en uteritt på Diana efteråt! Blir ju tyvärr svårt att hinna med i veckorna nu när det är så mörkt. Vi var ute på en långtur, med massa skrittjobb i backar och så lite jogging på grusvägarna. Diana var superpigg och låg lite på, men tyckte ändå jag kunde reda ut det bra och hon kändes väldigt fin! Vågade dock inte ta någon galopp, hehe, får hon för sig att det är alltför roligt så vet jag att jag inte har en chans att sitta kvar ;) De fick lunch efteråt och då passade även jag på att ta lite lunch!
 
Efter lunchen mockade jag åt mina hästar och sen blev det ett träningspass med Duchess. Hon hade varit väldigt pigg igår med småtjejerna, så blev massor med övergångar och tempoväxlingar samt lösgörande jobb. Satt och log genom hela ridpasset, hon var så fin idag!! Mjuk i sidorna, lätt i handen och sådär lagom känslig och pigg, precis som jag vill ha henne. Red inte alltför länge, hon kändes så fin från början så bara joggade igenom henne och sen skrittade vi ut en sväng!
 
 Regn, regn, regn

Denna dag kan man summera som kall och grå, usch. Hästarna på praktiken tog vi in tidigt efter en dag med massor av regn, innan dess hade vi varit på träning med en av hästarna samt gjort alla stallsysslor. Dagens tränare var ingen mindre än Kyra Kyrklund, så ni kan ju tänka er hur inspirerad man blev av det ;) Sånt behövs dessa regniga dagar! Tog emot lite mindre att åka ut till stallet i regnet efter praktiken.
 
Diana fick gå ett pass på banan, gäller att passa på medan underlaget funkar! Banan var dessutom full med vattenpölar, så lite vattenträning blev det också, hehe. Diana är faktiskt jätteduktig med det, Duchess kan man behöva "lura" i vattenpölarna men Diana går rakt igenom dem och plaskar extra mycket, haha. Fast sådär jätteduktig var hon inte i början på ridpasset, herregud... Hon var irriterad på något och efter en bra lång stund med kommunikationsproblem så stannade jag och kände den där känslan av att det är bäst att man ger upp för man har ingen lösning på problemet, liksom. Sen tog envisheten över och vi fick ett kanonpass! Fick jobba henne lite mer än vad jag hade tänkt men det behövdes verkligen, fick henne precis dit jag ville och den delen av ridpasset är jag verkligen nöjd över. Travade av med ett leende på läpparna, snacka om att hon ger en superfin känsla när hon väl bjuder till! 
 
Jag var verkligen helt slut när jag kom hem efter stallet, men har pluggat lite inför en komplettering jag ska göra imorgon och ska snart duscha och sen sova, bara längtar efter min säng! Imorgon blir det en dag med fullt upp. Börjar dagen med stallfix, har sovmorgon så passar på att fixa det så att det bara är ridningen kvar efter skolan. Går sen i skolan från 10.30-17 och på kvällen ska jag och Diana träna för Gabriella. Vi behöver träna så mycket vi bara kan ;) Vi hörs imorgon!
 
 Vinterträningen

Åh vad jag ser fram emot att få komma igång ordentligt med vinterträningen!! Hela hösten har det ju knappt gått att rida, så min tanke att låta Diana få en vintervila är helt bortblåst, hehe. Det räcker med vilan på grund av skadan i våras och så hela hösten, liksom. Vi har missat nog med träningstid ändå ;) Men nästa vecka ska mina hästar vaccineras, kolla tänderna och så ska Diana gås igenom, så mellan fredag denna vecka tills fredag nästa vecka får Diana en lugnare vecka, med lite lugna joggingpass och uteritter! Sen så, då blir det träning igen!
 
Mitt stora mål inför våren är att rida MSV C och kvala MSV B, alltså ska vi rida på över 62%. Och det känns inte omöjligt om vi verkligen tränar på nu i några månader :) Jag har ju verkligen haft perioder där jag tvivlat på oss men Diana visar gång på gång att hon besitter mer än jag trott. Och vi har så roligt när vi tränar tillsammans! Men för att nå vårt mål så ska främst lösgjordheten sitta, för då kan vi leka med alla rörelser och sånt, men också måste Diana stärkas och orka mer för att kunna samla sig. Målet är också att få ner henne ett x antal kilon och få den där magen att försvinna, hehe. Jag ska försöka ta två dagar varje vecka att rida ut på, där Diana en av dagarna får ut och galoppera ordentligt och en dag där vi skrittjobbar i backar. Så har jag ju jobbat med Duchess och det stärkte henne superbra! Sen så ska vi ju jobba med lösgjordheten, i en låg och rund form med massor av övergångar och tempoväxlingar, sitter det så har man en väldigt bra grund. Och så ska vi ju träna vidare för både Gabriella och Elin, blir då en vecka med två träningar och en med en träning och så kommer jag nog att ta med Diana fler gånger till Gabriella också!
 
Sen så har jag ju mina egna grejer att jobba med också, hehe, inte bara hästen som ska vara vältränad! Jag måste stärka upp främst min bål för då kommer min sits att bli mycket, mycket bättre, så det är en sak jag kommer att fokusera på under vintern. Konditionen måste jag också träna upp. Sen har jag mycket jag vill jobba med när det gäller min sits; mina händer, skänklarna, hållningen och ja, positionen! Den är ju bättre än någonsin men samtidigt kan den bli tusen gånger bättre ;) Så lite avsutten träning och sen sitsträning (Diana är ju ganska så snäll nu så jag borde nog våga skippa stigbyglarna någon dag i veckan i alla fall ;)), det ska nog göra susen!
 
Ska också beställa licenser till både mig och Diana så fort mitt studiebidrag kommer, så kommer det verkligen att kännas som man har något att träna för! Har börjat titta på lite tävlingar också och har nog en plan, sen får vi se lite hur allt tagit sig innan det är dags. Hade gärna velat startat en programträning också men det verkar inte finnas några? Men men, på storhäst börjar tävlingarna tidigt så då kan man lika gärna tävla istället ;) Ser så mycket fram emot nästa träningspass med min fina häst ♥
 
 
 Vecka 48

En av de roligaste veckorna på året är här!! Nämligen Sihs-veckan. Vi har ju som en liten tradition jag, Matilda och mamma att vi åker upp och kollar på kürerna, det har vi gjort i flera år nu och såklart ska vi göra det även i år. Lyxigt nog bor min moster precis bredvid Friends Arena så vi åker upp på lördag, sover där och så ska vi vara på Sihs på söndagen. Ska bli så roligt!! Även med skolan har vi en tradition att vi alltid åker upp på fredagen, så jag kommer att vara där även då. Så denna vecka blir det mycket häst, mycket shopping och lite semester ;) Perfekt! 
 
Vad det gäller hästarna så kommer Diana att tränas på i veckan för att sen ta det ganska lugnt i helgen. Vill inte slänga upp någon på henne nu när vi haft såna problem, så då får Diana vila de dagarna jag inte är hemma. Lättast att lösa det så! Vet inte riktigt hur veckan ser ut för Duchess, men det löser sig. Hon nöjer sig med skrittjobb, Diana är lite mer kräsen med det, hehe. Men jag hoppas att jag får ta ett pass även på henne i veckan :) 
 
Måndag: Skola 9.35-14.30 Båda hästarna ska promeneras på eftermiddagen. Plugga!!
Tisdag: Praktik. Diana ska gå ett lösgörande pass. Ska plugga så mycket jag hinner.
Onsdag: Skola 12.30-17. Diana ska tränas för Gabriella.
Torsdag: Praktik. Diana ska ridas ut, hur beror lite på underlaget. Här ska jag också klämma in lite plugg.
Fredag: Sihs!! Mamma får hålla ställningarna hemma med hästarna då jag är borta hela dagen. Diana ska promeneras.
Lördag: Diana ska joggas lite, inget krävande pass utan mest bara lösgörande. Åker upp till Stockholm mot kvällen.
Söndag: Sihs!! Får se lite hur vi löser det med hästarna, hehe. Men tror att vi har hjälp med allt gällande mockning och så vidare. Båda hästarna får nog en vilodag, ska försöka hinna med att promenera dem när vi kommer hem.
 
 
 
 Träning 261117

Idag stod det träning på schemat för Dianas del, eller rättare sagt för vår del. Lastningen hemma gick sådär, men Diana vägde upp det genom att vara en stjärna på träningen ;) Vi fick superbra hjälp och som vanligt har man ett bra självförtroende med sig! Jag fick också med mig mycket bra att tänka på inför kommande pass. Älskar att träna!! 
 
Många av våra svagheter syntes under dagens träning men det blev så bra till slut, snacka om att det blev skillnad! Mot slutet jobbade hon med hela kroppen, svarade jättebra framåt och var exakt där vi ville ha henne i formen. Hon bet sig inte fast i någon tygel eller blev förböjd, utan jag hade henne inom ramen och rund som en boll! Hehe, Elin kommer alltid på så bra liknelser, dagens liknelse var att jag skulle tänka som att Diana var en boll. En boll måste vara rund för att kunna studsa och när den är rund kan jag sparka på den, men är den kantig så kan den inte studsa och då går det heller inte att sparka på den. Låter ju lite roligt men det var verkligen på pricken! Om Diana är rund då kan jag göra vad som helst, är hon inte det så kan vi inte göra någonting, typ.
 
Galoppen som också varit väldigt jobbig fick jag sån bra hjälp med, den blev väldigt fin! Där måste jag först och främst fokusera på att lirka loss henne och få henne rund, då kan vi leka med olika tempon och då funkar det. Men släpper jag allt och bara rushar fram henne så kan jag aldrig få henne dit jag vill. Galoppfattningarna var superfina och vi fick några riktigt fina stunder i galoppen.
 
Kort och gott så är jag väldigt nöjd över dagens träning, var så roligt att få träna för Elin igen!! Fick som sagt massor med bra tips och mycket att tänka på, längtar efter nästa pass för att kunna fortsätta detta arbete. Vi ska fokusera vidare på att bygga upp henne och ha henne rund och lösgjord och jag ska lägga ner mycket krut på min sits. Har tappat mycket under tiden jag inte ridit "ordentligt" och det behöver jag ta igen.
 
 
 
Vi jobbade heeeela sommaren på att få Diana att kunna länga ut formen och inte krypa bakom lod. Herregud vad svårt det var. Men nuså! En bit kvar innan jag är helt nöjd, men vilken skillnad!