Lastträning för Diana

Det blev en lååång kväll igår. Mamma och jag skulle upp till ridhuset och valde att göra det efter sista träningen för kvällen, så att vi inte hade någon tidspress på oss. Och tur var det väl att vi valde att åka iväg, för Diana var inte så sugen på att gå på transporten... Så vi stod i regn och blåst i sådär 20-30 minuter innan vi äntligen fick in Diana och kunde komma iväg. Hon står väldigt stadigt och lugnt i transporten i alla fall, så det får hon pluspoäng för! Vi ska åka en sväng med henne på söndag igen, bara för att göra det till en vanlig sak hos oss. Spolspiltan har hon också vägrat gått in i och avskytt att stått i, men numera går hon in på första försöket och står ganska så snällt när vi spolar henne, men det har vi tränat på varje dag så om vi tränar regelbundet med lastningen så ska vi nog få till det också! Hon är en häst som testar väldigt mycket så vi får hoppas att detta går över, haha.
 
Väl i ridhuset så var det hoppträning, men vi fick komma in på slutet och det var lite spännande, hehe. Vi parkerade oss i ett hörn och gjorde i ordning Diana och stod där medan de hoppade, lite spänd blev Diana när de rev eller kom nära, men hon skötte sig väldigt bra även med det. Hon var även väldigt avslappnad medan de byggde bort hindrena samt drog ut vattenmattan ur ridhuset, så där tjänade hon inte lite poäng också 😉 Själva ridpasset gick väldigt bra, en aning spänd först men jag fick henne väldigt fin efter en stund!
 
Började passet med samma jobb som vi gjorde på träningen, men försökte att rida henne svagt inåt under passets gång för att checka av om det tidigare jobbet gett något resultat, och vet ni vad? Det har det gjort! Fick henne att spåra och trampa ordentligt med sina bakben, så det var väldigt roligt! Galoppen var också väldigt fin, hon gjorde alla fattningar väldigt fina (de har vi haft ganska svårt för) och jag kunde hitta den där runda galoppen vi har strävat efter. Mot slutet kunde jag även få ner henne i den lägre och längre formen vi har försökt hitta på sistone, så även där har vi kommit en bra bit på vägen! Skönt med ett bra ridpass trots att vi var ganska tjuriga på varandra när vi lastade. Hon var lite fjantig med lastningen när vi skulle hem också, men då tog det nog bara 5 minuter och sedan hade vi fått på henne!
 
Idag så skrittade vi bara ut en stund samt joggade en kort, kort sväng på banan. Diana var så jäkla pigg så då rastade jag av henne lite kort, då var hon väldigt fin! Imorgon ska jag överlämna henne till min vän Matilda och jag ska ta Duchess, så ska vi ut och galoppera lite, så då ville jag inte lämna över en kanonkula till henne, hehe. Ska bli så roligt att få rida Duchess, saknar henne väldigt mycket nu när jag inte rider henne så mycket.
 
 
 
 Min älskade Flamingo ♥

Nu ska ni få veta vad det var som hände i tisdags, jag har skrivit väldigt kryptiskt om det men jag har inte velat berätta något förrän jag smält det hela. Ni som har läst min blogg ett tag vet att jag för ett par år sedan red en ridskolehäst vid namn Flamingo, i tisdags så fick jag ett samtal från ridskolechefen och numera så finns inte Flamingo längre. Det var verkligen hemskt att få veta det, men vi fick chansen att säga hejdå, jag och mamma, och det kändes väldigt skönt att vi fick göra det.
 
Flamingo var en väldigt speciell häst för mig, jag började rida henne någon gång 2011 och då var jag fortfarande både rädd för hästar och för att galoppera, rättare sagt så hade jag vägrat lära mig det på grund av att jag var så rädd. Sedan kom Flamingo in i mitt liv, den första gången jag skulle rida henne bara grät jag, men jag red ändå och efter det red jag bara henne. Hon var verkligen inte den piggaste och inte den gladaste, herregud vad arg hon kunde bli och vad jag fick kämpa för att inte fastna på mitten av manegen, men vi hittade varandra på något sätt och det var verkligen en helt annan häst än den jag först började rida. 
 
Denna ponny var den första häst som jag verkligen älskat, Duchess i all ära men Flamingo lärde mig verkligen hur viktig kärlek är mellan häst och ryttare och hon var den första häst som verkligen betytt något för mig. Vi hade verkligen ett särskilt band till varandra, vi kunde varandra utan och innan och vi kämpade verkligen för varandra. Jag har så mycket att tacka henne för och jag kommer alltid att vara tacksam över att den ponnyn kom in i mitt liv, hon har verkligen betytt massor för mig. Det kändes som att hjärtat skulle gå sönder igår, när jag satt med henne i hennes box för sista gången och berättade för henne hur mycket jag älskar henne, för det gör jag verkligen än idag. Och inte gjorde det mindre ont när hon gnäggade åt oss när vi kom. Min älskade vän ♥
 
Vi hängde ihop i 6 år tillsammans och vi har verkligen många minnen tillsammans. Hon är nog det jag kommer att tänka mest på när jag tänker tillbaka på mitt liv, faktiskt. Jag växte upp tillsammans med henne, från sjuan till nian satt jag varenda fredag och hoppades på att få rida henne på hoppträningen eller på lektionen dagen efter, det var henne jag satt och pratade av mig med när någonting hänt och det var henne jag tröstade mig hos. Hon har verkligen varit en sån stor del av mitt liv och varit min klippa under sådan lång tid. Hon har gett mig så mycket, och jag hoppas verkligen att jag har kunnat ge henne någonting tillbaka.
 
Sov gott min fina vän, jag är evigt tacksam att jag fick all tid med dig. ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Bildbomb från tömkörningen

Diana var superfin under dagens tömkörning! Vi tog på henne en gummisnodd och fick exakt det resultatet vi ville ha, vilket var väldigt roligt. Diana krullar gärna ihop sig lite när jag rider samt blir väldigt hög i formen, så därför satte vi på snodden så att vi kunde få henne att gå lång och låg och verkligen stretcha ut sig. Detta hjälpte framför allt i galoppen, där hon fick en mer rundare galopp istället för en galopp där hon blir lite hög i formen, sänker ryggen och inte riktigt tar runda språng.
 
Det var verkligen en riktigt bra träning för henne, ska försöka planera in tömkörning på detta sätt åtminstone en gång varje vecka för det tror jag verkligen kommer att kunna hjälpa oss ridmässigt. Duchess hade samma "problem" med formen, att hon gärna ville krulla ihop sig och hamnade då mycket bakom lod, men jag red mycket med snodd under förra året då det underlättade under uteritterna och i somras fick jag tummen upp för det jobbet av Elin, då Duchess upplevdes som att hon blivit längre i halsen, hehe. Så lite träning på detta sätt ett tag framöver kan nog hjälpa mycket! 
 
Jag tog med kameran och fotade under tiden som mamma tömkörde, blev en del fina bilder, faktiskt. Ska försöka få till lite ridbilder på Diana så fort som möjligt också, så att ni får se henne mer med ryttare på ryggen!
 
 
 
Lite spänd under uppvärmningen då det hände mycket kring banan och då åker huvudet gärna upp och ryggen sänks. Däremot så märker man att så fort hon spänner av så hittar hon exakt det rätta läget direkt!
 
 
 
Vi jobbar mycket med att formen ska komma bakifrån, här är hon fortfarande lite väl hög i nacken men bakbenen börjar komma igång.
 
 
Finns massor med energi i denna häst, så ibland kokar det över lite, hehe.
 
 
 
Här är galoppen så som vi vill ha den! Rund och fin där hon vinner mark istället för att bli lite som en studsboll.
 
 
Diana blev lite skrämd av en hund och visade upp väldigt fin trav, haha. Med lite styrka ska vi nog kunna hitta den även uppsuttet!
 
 
Väldigt fin galopp här!
 
 
 
Fina tjejen!
 
 
 Tävling på Strömsholm

Efter gårdagen så var det väldigt skönt att få vakna upp och lämna den bakom sig. Var ute hos Gabriella vid 7 och då släppte vi ut hästarna, sedan mockade jag stallet och fixade lite sådant. Sedan förberedde vi för en tävlingsdag resten av förmiddagen och runt lunch åkte vi upp till Strömsholm. Hann se några starter och därefter var det dags för att börja förebereda inför starten! 
 
Gabriella och First Choice startade ett 7-års program och de gjorde verkligen en bra ritt! 70,8 blev resultatet och det gav en andra plats i klassen, så himla roligt! Han är så fantastisk, Choice, detta var hans debut i dessa program, har för mig att detta motsvarade en MSV A eller St George, och han gör det som att han aldrig gjort någonting annat. Sedan har han ju även en otrolig ryttare också! Så det har varit en väldigt rolig dag, trots det tråkiga vädret och det som hände igår, dagar som dessa visar verkligen varför man håller på med detta!
 
Nu har jag kommit hem och ska ta det lugnt ett tag, därefter ska mamma och jag ut till stallet. Vi ändrade planen så Diana ska tömköras idag, vi ska prova att tömköra henne med en gummisnodd, så ska vi se om vi får henne lite lägre i formen än när jag rider, har än så länge lite svårt att få henne att gå i den lägre formen då hon gärna vill gå där uppe så då ska vi se om vi kan få lite hjälp på traven där! Ikväll ska vi även upp till Strömsholm igen och se på hingstvisningen, så vi hörs igen antingen innan eller efter det!
 
 
 
 En jobbig dag

Idag har varit en extremt jobbig dag, verkligen en av de jobbigaste hittills i mitt liv. Därför skriver jag bara ett kort inlägg, orkar inte så mycket mer.
 
Diana red jag ut en sväng i skogen mot kvällen. Travade och galopperade och därefter gick vi in på banan och galopperade lite, då Diana var väldigt glad i skogen och hade lite problem med lydnaden 😉 Lyx-problem att barn sådan pigg häst! 
 
Klappade om båda mina hästar lite extra idag och känner mig lite extra tacksam över de båda. De kan försvinna så snabbt så det är verkligen viktigt att ta vara på tiden med dem.