Uteritt med glada hästar

Idag så har jag varit i stallet typ hela dagen, herregud vad många vändor det blivit! Var ut på morgonen och red ut tillsammans med Elin samt fixade allting åt mina två hästar plus en till, därefter tog mamma och jag lite fikapaus och tog det lite lugnt hemma innan vi begav oss till stallet, då för att Diana skulle skos. Diana var superduktig idag men lite irriterad, hehe, men allting gick jättebra, guldstjärna! Och mitt upp i allt fick jag värsta febern och ont i halsen, vilket gick över efter någon timme men har haft så himla ont i huvudet efter det, så åkte hem och vilade på eftermiddagen och så var jag ut i stallet alldeles nyss och tog in hästarna tillsammans med pappa. 
 
Duchess och Diana var båda superduktiga under dagens uteritt, så glad över det! Elin, en tjej jag har lärt känna genom att vi tävlat för samma klubb, kom ut och red Diana idag. Jag tycker ju att nästan alla hästar bör få komma ut i skogen emellanåt för att få se lite annat och så är det ju sån bra träning, men Diana blir ju väldigt pigg och drar till lite bockar med mig så jag har blivit lite feg utomhus, så då var Elin jättesnäll och kom och hjälpte mig med det! Vi skrittade först ut och klättrade lite, så joggade vi dem lite på grusvägarna efter det. Vi tog både trav och galopp och Diana var väldigt pigg, men Elin har lite mer erfarenhet av sånt än vad jag har och kunde hantera hennes energi väldigt bra och gav mig jättebra tips, så glad för det! Och Diana verkade väldigt nöjd, frustade som bara den efteråt och såg sådär glad ut!
 
Även Duchess var väldigt fin, faktiskt. Red henne i en rund och låg form hela tiden och varierade mellan att böja henne och rakrikta henne, vilket inte var några problem! I galoppen behöll jag henne i samma form och tänkte ganska mycket framåt och såg till att hon verkligen tog i, superbra träning! Jag har ju tränat henne på det sättet utomhus i flera år och det ger verkligen sånt bra resultat, Duchess har ju superbra kondition och är väldigt stark vilket beror mycket på att vi har tränat utomhus och konditionstränat, skrittat och galopperat i backar, skrittat långa sträckor och så. Blev så glad också detta pass, för Duchess galopperade med öronen rakt fram och var så otroligt pigg och fräsch, blir så glad när min häst känns sådär lycklig! Har ju fokuserat ganska mycket på att rida igenom henne på banan de dagarna jag har haft henne, vilket såklart också behövs, men måste bli mer noga att lägga in fler turer som denna när jag har henne. Sån bra träning och Duchess blir så glad av det, så det förtjänar hon verkligen! Nu ska ju Diana få tränas mer utomhus, vilket jag tror ska gå bra bara jag tuffar på mig och använder Elins tips, så då ska jag dra med mig Duchess som lite stoppkloss i början, det har nog Duchess inte så mycket emot ;) 
 
 
Diana blir lite otolig mot slutet av skoningen, så då har vi tagit fram denna slicksten och den funkar så bra! Diana tappar helt fokus från allt annat och koncentrerar sig bara på slickstenen, så då kan Martin sko på utan problem.Kommentarer

Kom ihåg


Trackback