Sponsring från privatpersoner

Läste ett sånt bra inlägg på Lina Dolks blogg idag (LÄNK) och måste säga att jag verkligen håller med henne! Jag har funderat på detta ett tag, med bloggare/ryttare som ber om sponsring på sina bloggar. Jag kan verkligen förstå att man gör det, bara mina små nationella starter jag gjort med Duchess har kostat mycket och på det ska man ha licenser och bensinen kostar och utöver det så kostar foder, hovslagare, träningar, i mitt fall stallhyra och så vidare. Ja, det är dyrt! Vi får ju göra mycket uppoffringar bara för att ligga på den nivån jag varit på med Duchess och om jag, vilket vi hoppas på, tar mig såpass långt att jag i alla fall kan rida ett SM, ja då kommer det att kosta massor för oss och vi får spara in på en massa annat, så att man har svårt att få det att gå runt kan jag verkligen förstå.
 
Sedan var det en kommentar till detta inlägg som jag hajade till när jag läste, kan dra ett citat ur den; "I ett lag så är med största sannolikhet majoriteten födda med guldsked i munnen så där behövs inga extra pengar. Nej, jag vill hellre ge till en enskild ryttare som jag känner extra för.". Alltså, hur typiskt hästmänniskor? Självklart finns det familjer som ska till NM eller EM och har inte jättesvårt att betala för den tävlingen, MEN samtidigt så finns det fler familjer som ska dit som inte heller har så lätt att betala det hela. Och så blir jag irriterad när de som har pengar inom sporten och ligger på topp bara antas glida på en räkmacka, för det vet vi väl alla att det inte fungerar i ridsporten? Men det är en annan historia. Då hade det väl varit smidigt om privatpersoner istället kunde sponsra laget med pengar, så att var och en fick hjälpen därifrån samt det de får från förbundet. På så sätt hade dessa familjer som också har det tight om pengar kunnat få hjälp, för så som det skrivs så har inte alla dessa ryttare egna bloggar och kanske inte heller vill gå ut och "tigga" om pengar. Eller att man kan söka något sorts stöd för att få en sådan resa att gå ihop, som det också kom ett förslag om. 
 
Jag är också ganska delad gällande detta, jag kan absolut att man gör såhär men samtidigt så finns det personer runtom hela landet som kanske inte ens får ta lektioner på ridskolan på grund av att föräldrarna inte har råd och då är detta ett ganska litet problem, men samtidigt kan jag förstå att hela ens värld går under när man inte får öppnå sin dröm på grund av att man inte har råd. Jag hade nog heller aldrig valt att sponsra någon på det sättet, faktiskt. Jag har ju också mina drömmar och mål inom ridsporten och då får jag lov att prioritera att lägga pengarna på rätt saker, så detta skulle jag aldrig ens tänka på att göra, men det är ju upp till var och en vad man vill lägga sina pengar på. Hade uttagningar till EM varit aktuella för min del så hade vi fått planerat hela vårt år ekonomiskt och kanske fått startat sällan men på de viktigaste tävlingarna, jag hade nog fått lov att tagit ett extra jobb eller jobbat för träningar och så vidare, så även som ryttare får man ju välja vad man lägger pengarna på. Finns en ryttare jag hade hjälpt om jag hade blivit tillfrågad att göra det, då detta är min vän och jag har sett hur hårt hon kämpat för att ta sig till toppen, men annars hade jag lagt pengarna på mig själv. Själviskt, kanske, men jag tror kanske att även dessa ryttare hade valt att göra det? 
 
Vill inte trampa någon på tårna med detta inlägget, såklart har dessa tjejer gjort sig förtjänta av platserna till EM och det är väldigt fint hur människor ställer upp för varandra! Men detta var ju bara min åsikt, vad tycker ni?
 
 
Inom vårt förbund har vi det superbra på så sätt att om man vinner DM så får man gratis starter inom distriktet, ett väldigt bra initiativ! På så sätt kan man tävla mycket och slippa dessa saftiga avgifter och kanske istället lägga pengarna på träning, om man måste köpa någon ny utrustning eller så. 
 
 
 
 
 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback