Första träningen sedan april

Första träningen efter skadan med Diana, check! Jag har ju tränat för Elin i flera år och hade ju även kommit igång med träningen för henne med Diana också, så att inte ha tränat för henne på 3 (!!) månader har känts som en livstid, typ. Diana hade lätt kunnat tränat för några veckor sedan, men jag valde att ta tid med igångsättningen och komma över några trösklar på egen hand så att vi verkligen kan träna och kunna utvecklas när Elin väl är här, vilket jag tror har varit ett smart val. Diana har fått lite bättre kondition och styrka efter skadan men behöver såklart stärkas, så har jag byggt den "nödvändiga styrkan" och så ska "nästa" styrka få byggas med hjälp av Elin.
 
Och styrka, det låg fokuset på idag. Först var fokuset på att få fram henne och få henne att acceptera mina hjälper, det behöver man alltid renodla med Diana första stunden av ridpasset. När vi hade fått igenom det jobbet så forsatte vi på samma sätt men la även fokus på formen. Diana krullar gärna ihop sig och vill att jag ska bära upp hennes huvud, så hela tiden fick jag se till att lägga fram handen, inte ta i henne alls och låta henne bära sig själv. Då märker man att styrkan fattas och till en början gick Diana mest med huvudet i upp i luften, liksom. Men, där får inte jag tänka för mycket perfekt, utan låta henne gå med huvudet i luften och bara fokusera på att hon jobbar rätt med resten av kroppen. Vi jobbade likadant med Duchess när vi började jobba med samlingen i galoppen, Duchess blir gärna framtung och lägger sig på bogarna och då fick jag hela tiden tänka att jag "lyfte upp huvudet" samtidigt som jag hela tiden gjorde små, små överstrykningar och då gick Duchess över tygeln hela tiden, i princip, men hon jobbade rätt med resten av kroppen och när styrkan väl satt och Duchess orkade lägga vikten på bakbenen istället för frambenen så kom även formen i den samlade galoppen. Så likadant jobb kommer vi att få göra med Diana.
 
I galoppen blev det också mycket fokus på framåtbjudning och att få upp henne i fronten och inte låta henne krulla ihop sig. Lättare sagt än gjort, men det gav resultat. Hon vinner mer mark och blir mer rund i sprången tack vare det, annars blir hon gärna som en gunghäst och den galoppen tjänar man ingenting på. Även där fick jag hela tiden tänka på att ta fram handen och låta henne bär sig själv, vilket Diana tyckte var väldigt jobbigt men det blev väldigt bra till slut. Superbra fattningar idag dessutom!
 
Summan av kardemumman så var detta en så himla bra träning! Elin är en expert på att se helheten och går verkligen in på detaljerna för att kunna förbättra hela ekipage, varje träning får jag en "aha"-känsla och tar alltid med mig massor från dem. Fick väldigt bra tips att jobba vidare med Diana och känner mig sådär jättepeppad på att fortsätta träningen med min fina häst, som vanligt efter varje träning, hehe. Mamma filmade, som vanligt ♥, och även om det inte finns så mycket jag vill visa ännu så glänser Diana till korta stunder och visar verkligen att hon har kapacitet att ta sig långt, vilket jag tycker känns jätteroligt. Hon har nog aldrig rört sig såhär bra under något pass vi haft tillsammans och jag är övertygad om att med Elins hjälp så kommer jag att kunna få en riktigt fin häst. Bästa Elin, önskar att jag kunde träna för henne varje dag!
 
 
Har inga bilder alls från idag, så bjuder på en screenshot från förra träningen! Tänk vad fin vi tyckte att hon var då, inget mot vad hon var idag!
 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback