Hov1 och dagens planer

Inte nog med att Diana var superfin igår, utan det följdes av en väldigt rolig kväll tillsammans med mina vänner. Mötte upp några vänner i Västerås och i med att det är festival där så skulle Hov1 ha konsert, så vi var ju såklart tvungna att gå. Riktigt bra platser fick vi och hade en väldigt bra kväll! Känns galet att jag fick se killarna i verkligheten och stå där och skriksjunga låtarna som betyder massor för mig, världens bästa killar. ♥
 
Idag så var min tanke att fixa med bloggen på morgonen, men som vanligt drog jag mig i sängen liiite för länge och tiden till bloggen försvann, hehe. Så typiskt mig, ligger alltid kvar i sängen i sådär 20-30 minuter efter att alarmet har ringt och får jättebråttom när jag väl tar mig upp, suck. Aja, har kollat lite på livesändningarna från NM samt varit med på ett möte mamma hade, och nu ligger jag i soffan och tänkte fixa med bloggen.
 
Diana får en vilodag med promenad idag, så min tanke är nog att Diana får gå ute i hagen hela dagen och så tar jag en promenad samt pysslar om henne efter intaget. Så får de gå ute länge, blir bra även för Duchess med hennes hosta. Duchess tar småtjejerna hand om, så henne ska jag endast ta in mot kvällen. Vi hörs under dagen!
 
 Första träningen sedan april

Första träningen efter skadan med Diana, check! Jag har ju tränat för Elin i flera år och hade ju även kommit igång med träningen för henne med Diana också, så att inte ha tränat för henne på 3 (!!) månader har känts som en livstid, typ. Diana hade lätt kunnat tränat för några veckor sedan, men jag valde att ta tid med igångsättningen och komma över några trösklar på egen hand så att vi verkligen kan träna och kunna utvecklas när Elin väl är här, vilket jag tror har varit ett smart val. Diana har fått lite bättre kondition och styrka efter skadan men behöver såklart stärkas, så har jag byggt den "nödvändiga styrkan" och så ska "nästa" styrka få byggas med hjälp av Elin.
 
Och styrka, det låg fokuset på idag. Först var fokuset på att få fram henne och få henne att acceptera mina hjälper, det behöver man alltid renodla med Diana första stunden av ridpasset. När vi hade fått igenom det jobbet så forsatte vi på samma sätt men la även fokus på formen. Diana krullar gärna ihop sig och vill att jag ska bära upp hennes huvud, så hela tiden fick jag se till att lägga fram handen, inte ta i henne alls och låta henne bära sig själv. Då märker man att styrkan fattas och till en början gick Diana mest med huvudet i upp i luften, liksom. Men, där får inte jag tänka för mycket perfekt, utan låta henne gå med huvudet i luften och bara fokusera på att hon jobbar rätt med resten av kroppen. Vi jobbade likadant med Duchess när vi började jobba med samlingen i galoppen, Duchess blir gärna framtung och lägger sig på bogarna och då fick jag hela tiden tänka att jag "lyfte upp huvudet" samtidigt som jag hela tiden gjorde små, små överstrykningar och då gick Duchess över tygeln hela tiden, i princip, men hon jobbade rätt med resten av kroppen och när styrkan väl satt och Duchess orkade lägga vikten på bakbenen istället för frambenen så kom även formen i den samlade galoppen. Så likadant jobb kommer vi att få göra med Diana.
 
I galoppen blev det också mycket fokus på framåtbjudning och att få upp henne i fronten och inte låta henne krulla ihop sig. Lättare sagt än gjort, men det gav resultat. Hon vinner mer mark och blir mer rund i sprången tack vare det, annars blir hon gärna som en gunghäst och den galoppen tjänar man ingenting på. Även där fick jag hela tiden tänka på att ta fram handen och låta henne bär sig själv, vilket Diana tyckte var väldigt jobbigt men det blev väldigt bra till slut. Superbra fattningar idag dessutom!
 
Summan av kardemumman så var detta en så himla bra träning! Elin är en expert på att se helheten och går verkligen in på detaljerna för att kunna förbättra hela ekipage, varje träning får jag en "aha"-känsla och tar alltid med mig massor från dem. Fick väldigt bra tips att jobba vidare med Diana och känner mig sådär jättepeppad på att fortsätta träningen med min fina häst, som vanligt efter varje träning, hehe. Mamma filmade, som vanligt ♥, och även om det inte finns så mycket jag vill visa ännu så glänser Diana till korta stunder och visar verkligen att hon har kapacitet att ta sig långt, vilket jag tycker känns jätteroligt. Hon har nog aldrig rört sig såhär bra under något pass vi haft tillsammans och jag är övertygad om att med Elins hjälp så kommer jag att kunna få en riktigt fin häst. Bästa Elin, önskar att jag kunde träna för henne varje dag!
 
 
Har inga bilder alls från idag, så bjuder på en screenshot från förra träningen! Tänk vad fin vi tyckte att hon var då, inget mot vad hon var idag!
 
 Uteritt i kvällssolen

Idag tog vi ett stort steg framåt, jag och min fina häst! Vi har ju lyckats ridit ut denna vecka, men då har vi börjat på banan och avslutat passet utomhus, så att Diana fått springa av sig och inte varit jättepigg utomhus. Idag, däremot, så gick vi ut på fältet direkt och red i alla gångarterna. Så himla roligt att äntligen kunna göra det! Perfekt väder hade vi också, kvällssol och varmt fast ändå väldigt skönt.
 
Fokuserade på att få fram henne ordentligt, hitta ett bra stöd i handen och massor med övergångar. Fick en väldigt fin känsla och Diana kändes väldigt fin och avspänd, men hon släpper stödet lite emellanåt och blir väldigt öppen i formen, särskilt i galoppen. Tror att det beror lite på att hon har svårt att slappna av helt och bara fokusera på mig, hon är ju en väldigt vaken häst och vill ha koll på allt och alla. Det släpper nog allt eftersom, vi har ju trots allt bara ridit där ett par gånger förut. Superduktig var hon i alla fall och jag är så nöjd! Ser fram emot morgondagens träning 😊
 
 
 
 
 Myskväll

Vi hade en sån mysig kväll igår! Köpte hem massor av pizzor och godis och så satt vi på vår altan och pratade om allt möjligt. Har varit en väldigt kaosig period i mitt liv, men känns ändå som att det har medfött något bra. Befinner mig på ett sånt bra ställe i livet för tilfället, där jag trivs med min tillvaro och har världens finaste hästar, vänner och föräldrar. Kan man begära något mer då? 
 
Jag tog sovmorgon imorse och ska bara ta det lugnt idag, skönt! Diana ska jag rida på något sätt, checka av lite inför morgondagens träning. Klurar på om jag ska rida på banan eller ute på fältet, Diana har ju varit så himla cool på sistone så det känns inte som någon omöjlighet att kunna få till ett bra lösgörande pass där. Hm, får klura på den! Ska inte rida förräns mot kvällen, så har ju tid till att fundera, hehe. Vi hörs antingen under dagen eller mot kvällen!
 
 Mittemellan-dag

Diana fick en "mittemellan-dag" idag, en sån dag då man inte egentligen vill rida för mycket men samtidigt måste röra på dem. Så, vi skrittade ut i skogen en sväng och klättrade i backarna och avslutade med att jogga en kort bit på grusvägarna innan vi skrittade hemåt. Diana skötte sig jättebra, man märker att hon tycker att det är roligt men istället för att koka över och bralla iväg så kan jag använda hennes energi på rätt sätt och får en superfin känsla tack vare det! Jag är lite löjligt glad över min häst för tillfället, hehe, men vi har börjat tagit oss ur en ganska stor svacka och det känns så himla roligt. Vi har så himla roligt tillsammans och jag längtar tills vi kommer igång med tränandet, tävlandet och får göra massor med roliga äventyr tillsammans!
 
Jag kom hem runt lunch och började beta av min "to do"-lista. Några vänner kommer hit ikväll för en myskväll, så hoppade in i duschen så fort jag kom hem och började därefter med städningen av mitt rum. Herregud, alltså, man undrar ju hur alla kläder kan hamna på golvet och hur alla saker lämnar sina lådor och hamnar på till exempel skrivbordet? Jag är en sån som inte kan städa lite då och då, utan ska jag städa så måste jag göra det ordentligt och då städar jag undan, dammsuger, dammar och så, så ofta så får mitt rum lov att bli ett bombnedslag innan jag tar tag i det. 
 
Nu ska jag fixa lite med bloggen och så kommer tjejerna om ett par timmar, så vi hörs! ♥