Utvärdering av träningen

Jag och Diana hann ju faktiskt med att träna i fredags innan lilla olyckan i hagen, så tänkte att jag skulle summera ihop träningen lite, mest för min egen skull. Har alltid så svårt att komma ihåg saker sådär bara i huvudet, så brukar hjälpa mig mycket att skriva ner det för då kommer jag ihåg det. En stor anledningen till att jag har bloggen, faktiskt. Aja, vidare till träningen!
 
Började med att värma upp i skritten på egen hand efter 15 minuters framskrittning för hand. Gjorde en massa halter på långa tyglar och fokuserade på att kunna stanna med hjälp av sätet och inte med handen samt att Diana skulle gå fram så fort jag bad om det. Genom detta så får jag fram Diana på det sättet jag behöver innan jag börjar ställa krav på henne. Därefter red jag på något kortare tyglar på raka spår och fokuserade på att aktivera bakbenen och därmed få ett jämt stöd i handen. Den uppvärmningen gav bra resultat!
 
I traven jobbade vi på volterna samt på serpentiner. Har två olika problem i båda varven, i det vänstra tappar jag ytterbogen och i det högra så går Diana gärna på dubbla spår, och de problemen fick jag väldigt bra hjälp med. I vänstra varvet fick jag fokusera på att vara mjuk i högra sidan där Diana vill att jag ska bli fast samt låta högra handen nästan hamna på andra sidan av manken medan jag tänker att jag flyttar in yttre bogen. Det hjälpte mig att få henne lagom böjd samt få henne att spåra. I högra varvet så fick jag också tänka på att vara mjuk på höger samt få henne att korsa bakbenen. Vi jobbade även med tempoväxlingarna och att få snabba reaktioner, var en stor skillnad på det jämfört med förra träningen! Roligt också att jag fick till serpentinerna så himla bra under avtravningen, då kunde jag verkligen rida på bågen och ställa henne, sedan rakrikta henne och ställa om i nästa båge. Vi har haft så svårt för det innan och Diana har ålat sig åt alla möjliga håll så fort jag skulle rakrikta henne. Men fick henne inom ramen igår och då blev det så bra!
 
I galoppen fick jag träna vidare på samma saker vi gjorde i traven, alltså få koll på bogen i vänstra varvet samt få till spårningen i högra. Fick även göra massor med tempoväxlingar och även där fokus på snabba reaktioner, vilket jag tyckte att Diana gjorde väldigt bra. Fick också göra många överstrykningar och hela tiden se till att få henne att lägga vikt på bakbenen och komma upp i uppförsbacke och även det blev väldigt bra efter en stund.
 
Var en himla bra träning och jag är så nöjd med Diana! Jag fick ett mycket bättre stöd i handen denna träning och formen var mycket bättre, hon kryper gärna ihop lite då och då i högra varvet men då var Elin på mig och så kunde jag påverka det så fort det hände. Jag måste dock bli lite bättre på att rida beroende på dagsformen, förra träningen fick jag hela tiden vara lätt i handen eftersom att Diana krullade ihop sig så pass mycket men denna gång så behövde jag ta massor av halvhalter för att Diana var väldigt pigg och behövde ta lite mer i henne och inte bara ta en halvhalt och släppa efter direkt, utan denna gång kunde jag hålla kvar lite längre för att se till att hon tog halvhalten och stannade kvar i den, så att säga. Likadant att genom att jag hade henne framför skänkeln från början denna gång så kan jag passa på och se till att rida ihop henne och få in bakbenen och därmed anpassa mig efter dagsformen, likaså att om jag inte får fram henne direkt så får jag lägga allt fokus på att få fram henne och då kan jag inte rida ihop henne på samma sätt förrän jag har fått fram henne. Så nöjd med träningen, fick massor med bra redskap och tips att använda på Diana i fortsättningen, bästa Elin!
 
 
 
 
 
 
 
 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback