Mina bästa tävlingsminnen med Duchess

I höst så har jag och Duchess hunnit hänga ihop i fem år. Helt otroligt, egentligen. Vart har tiden tagit vägen? Fem år sen jag provred den lilla, tråkiga bruna ponnyn och hjälpte till att motionera henne en gång varje vecka åt ägaren. Tänk om jag hade vetat då vilken resa vi skulle göra tillsammans, och vilka fina minnen vi skulle få tillsammans. ♥
 
Och minnen, det är ju verkligen något vi samlat på oss under tiden vi haft tillsammans. Duchess har jag ju verkligen gjort allt för första gången med, Duchess var första hästen jag transporterade, första hästen jag tränade med och första hästen jag tävlade med. Herregud, vad många tävlingsminnen jag har med henne! Jag hade inte kunnat få en bättre tävlings-läromästare, när vi red in på dressyrbanan för första gången tillsammans så hade jag aldrig tävlat förut men vi kom hem med en blågul och en grön rosett från den tävlingen. Tänk, första starten någonsin och då vann vi. Kommer ihåg att inför den starten så hade jag ett mål och det var att rida på över 50% för då skulle jag vara nöjd, snacka om att det kom som en chock när ägarna ropade till mig att vi hade ridit på 71%. Det var stort, och ännu större kändes det att få vinna över tjejerna jag hade sett på olika tävlingar och vissa av de hade bloggar jag följde. 
 
Tänkte att jag skulle dela med mig av mina tre bästa tävlingsminnen med Duchess i detta inlägg, sååå svårt att välja men dessa är mina allra bästa, även om alla (nästan) varit oslagbara. Har ju även många fler än dessa, hehe, som första vinsten som jag skrev om tidigare, första nationella starten, kvalet till nationellt och så. Många oslagbara minnen med min oslagbara ponny!
 
Nummer ett då, det är från lagfinalen i division tre. År 2014 var det tror jag! Min och Duchess andra säsong tillsammans och vårt lag var verkligen på topp varje deltävling. Jag och Duchess vann alla omgångarna individuellt, laget vann alla omgångarna och de andra tjejerna i laget låg också i toppen individuellt. Riktigt bra var vi och vi hade så roligt tillsammans! Men den bästa omgången var helt klart finalen. Jag var supernervös och ville kräkas innan starten, men lyckades gå in i min bubbla och det bara lyste fokus om mig, liksom. Kommer ihåg att när jag skulle gå in på banan sa någon lycka till och jag svarade snabbt "tack detsamma", insåg efter ritten att det var mamma jag hade pratat med men hade inte ens märkt det, haha. Jag och Duchess red på 72,8% och vann individuellt och så vann även laget individuellt samt totalen.
 
 
Moa, Hanna, jag och Sophie! Tre av oss har ridit nationellt på ponny och Moa kommer snart att representera Sverige på EM, häftigt!
 
Nummer två är helt klart DM 2015, utan tvekan. Samma år jag började rida Duchess så red dåvarande ägaren henne i DM och kommer ihåg hur jag tänkte att "tänk den dagen jag blir duktig nog att vara med på DM" men det kändes så långt bort. Inte visste jag då att några år senare så skulle jag och Duchess faktiskt kunna beskriva oss som distriktsmästare i Västmanland. Långt ifrån ett SM, NM eller EM guld, hehe, men jäklar vad stort det kändes den dagen. 67,1% red vi ihop och Duchess var dunderdaggad på ärevarvet.
 
 
Sist men inte minst så har jag två minnen på en delad plats, kunde verkligen inte bestämma. Det ena är dagen då vi tog vår första placering samt personbästa i LA, vilket också kändes så himla stort. Hela tiden hade jag tänkt att vi aldrig skulle räcka till på den nivån och red på 55-60% i varje start, så slog vi till med 66% och knep sista placeringen. Då hade vi ridit fram i spöregn, jag var blöt ända in på trosorna, tappade alla knapparna på kavajen under ritten och hörde ingenting på grund av regnet, men presterade, det gjorde vi. Tur i oturen att jag kunde lägga den dåliga starten i LB tidigare under dagen åt sidan, för då hade jag tänkt avanmäla mig från den klassen. Det andra minnet är från i höstas, vilket några av er säkert kommer ihåg. Då åkte vi till Täby och red en FEI Inledande, vi kom sist i klassen men vad roligt vi hade! Och inte nog med det red vi på 63% och fick 6-6,5 på skolorna, 8 på inridningen i galopp samt 7,5 på ett av de enkla bytena, det trodde vi aldrig när jag ständigt fick 4-5:or på skolorna, 3-4:or på enkla bytena samt 4:or på inridningarna eftersom att Duchess bara bröt av.
 
 
 
 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback