Extremt känslig dag

Hade en såndär extremt känslig dag igår, herregud. Mitt humör gick upp och ner hela dagen och valde då att ta en dag helt off. Så la mig ute i solen efter att jag varit i stallet, med en podd i hörlurarna och bara låg där i några timmar. Sen iväg och käka lunch med pappa och så ut till stallet. Skönt att stänga ute allt annat, så att säga, det behöver jag verkligen vissa dagar.  
 
Red även båda hästarna igår, två pass som gick som mitt humör, typ. Det var svårt igår, otroligt svårt. Diana var lite knepig, låg på i handen men ville samtidigt inte ta stödet. Har ju ett problem som dyker upp då och då med att jag blir för hård i handen, vilket jag tror grundar sig i att jag är för svag i bålen samt benen och inte orkar rida med kroppen utan all styrka jag bör använda från bålen tar jag istället från handen, men har jobbat mycket med det och börjar bli starkare och det märks på min ridning, men faller tillbaka i gamla vanor då och då. Så första halvan av ridpasset ville jag bara hoppa av, typ, så besviken på mig själv. Men släppte då tyglarna helt och lät henne gå utan att jag störde henne en stund, sen korta upp de igen och fokus på att rida med sätet och mjukna. Blev så mycket bättre och Diana blev så fin! Jobbade en hel del med galoppen igår då Diana ville gå på dubbla spår och trycka sig inåt, vilket jag ofta upplever med henne efter vilor, och red mycket bogen in på långsidorna. Det gav verkligen resultat och fick dels koll på den där rumpan men fick henne också runt innerskänkeln på ett helt annat sätt. Riktigt fin blev galoppen och kunde leka med olika tempon, olika former med mera! Travade av och hon var superfin.
 
Satt upp på Duchess efteråt och tänkte rida ut, men de slog hö på åkern bredvid vår gräsväg och Duchess fick panik, så fick snällt skritta tillbaka hem till banan. Hon var väldigt fin i skritten och traven, lätt i handen och lyhörd, men otroligt svår i galoppen. La sig i handen och la sig på bogarna och var lite nonchalant, faktiskt. Fick även där hela tiden fokusera på att jobba med sitsen och det blev bättre, men ändå inte helt nöjd. Men vet i efterhand vad jag borde gjort istället och får se till att göra det nästa gång, helt enkelt.
 
Idag så har jag ju redan vart ut en sväng till stallet, utsläpp i vanlig ordning och så fixade jag stallsysslorna. Mamma jobbar hela dagen så mot kvällen ska vi ut till stallet igen, vill alltid ha henne på marken oavsett vad jag gör med hästarna så jag får anpassa mig lite efter henne. Ska i alla fall rida ut Diana, alltid noga att ta max två pass på banan i rad och därefter göra något annat. Blir bara lite lösgörande jogging för henne, inget komplicerat liksom. Duchess har Agnes hand om idag.
 
 
Slänger in en pepp-bild till mig själv! Älskade Duchess ♥ Jag kan, jag vill, jag ska...Kommentarer

Kom ihåg


Trackback