Mini-vila

Tillbaka till vardagen efter två dagar med sovmorgon! Idag var det upp vid halv sju och ut till stallet. Vi släppte ut resterande hästar och därefter gjorde vi i ordning våra för ett ridpass, mamma tog Diana och jag tog Duchess. Vi har förmånen att kunna träna på en jättestor stubbåker, så där passade vi på och red imorse i morgonsolen. Duchess kändes väldigt fin men lite loj, vilket säkert beror på att de håller på och fäller för tillfället, brukar bli så. Men nöjd med henne! Hon frustade nöjt och var ändå väldigt fin i sidorna och för hjälperna.
 
Var klara strax innan 11 och då cyklade vi hemåt, tog det lugnt ett tag och därefter åkte vi en sväng. Jag passade på och körde (!!) och så svängde vi in på sadelmakeriet och köpte hästarnas favoritgodis samt lädertvål, köpte varsin glass och hälsade på en snabbis hos en av mammas vänner. Därefter var vi i familjen iväg och åt och avslutade dagen med att ta in hästarna, olja hovar, linda ben och så vidare, hehe. "Pappa, vi ska baaara ta in hästarna" blev det först, sen insåg jag att hovarna skulle oljas och de skulle ha lindor och EM-maten skulle läggas in och så var vi tvungna att prata lite med de i stallet och vips så hade det gått nästan en timme. Standard, haha.
 
Planen för veckan är att ge Diana en mini-vila, faktiskt. Även Diana har känts lite loj och seg i kroppen, så vi har bestämt oss för att varva promenader med tömkörning denna vecka och se om det bara behövs en liten återhämtning för Diana. Det vore egentligen inte så konstigt om hon var lite trött i kroppen, vi har tränat på ett tag och Diana rör sig på ett helt annat sätt jämfört med i början samt har byggt mer muskler. Ska förtydliga att vi såklart kommer att kolla upp det om mini-vilan inte hjälper, men vi provar och ser. Det är ju svårt att kunna avväga hur mycket man kan träna och hur man ska träna med en ändå väldigt ny häst, då får man ta lärdom av stunder som dessa, helt enkelt. Nu tror vi inte att det ska vara något allvarligt, verkligen inte, men tänkte bara berätta läget för er så att det inte blir en massa spekulationer :) Kram på er!
 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback