Hästarnas personligheter

En av de många roliga sakerna med att vara så mycket i stallet och med sina hästar, det är ju att man lära känna sina hästar så himla bra. Tycker det är så roligt med hästar och deras personligheter, de är ju verkligen helt olika individer! Mina hästar är väldigt lika men ändå så otroligt olika, men båda är otroligt personliga och där märks det också en stor skillnad på dem. Dock är både så otroligt lättkränkta, om man ska hitta någon stor likhet mellan dem. Anser de att jag som ryttare gör något fel, säger till dem eller gosar med den andra framför ögonen på dem, då visar de sina kränkta uttryck eller säger till mig på skarpen ;)
 
Duchess går under smeknamnet drottningen eller damen i stallet och DunderDuddan eller Queen D av mig, vilket egentligen summerar hennes personlighet väldigt bra! Duchess anser sig själv vara bäst av alla i hela världen, ser ner på EM-ponnyerna på tävlingarna och får vi gå in på prisutdelning utan att vinna försöker hon galoppera om de framför. Lite divig, med andra ord! Kan bli lite frustrerad på mig om jag, enligt henne, gör något fel, särskilt om jag vill ta ner tempot lite, hehe. Vill hon gå någonstans så gör hon det, till exempel om hon vill äta eller inte vill stå i spolspiltan. Däremot är hon väldigt omhändertagande och skulle aldrig komma på tanken att göra något om hon hanteras till exempel av ett barn, då är hon verkligen världens snällaste. Lite osäker, så man får aldrig bli arg på henne utan vara bestämd men aldrig höja rösten. Ridmässigt har hon världens bästa arbetsmoral och vill alltid göra rätt, men det kan också vara en svaghet för henne då hon kan försöka slå knut på sig själv medan hon lär sig piaff och tölt samtidigt som vi ska göra en sluta, liksom. Tycker inte om att vara själv i stallet eller i hagen men tycker heller inte om för mycket närkontakt, utan Duchess bestämmer om hon och Diana ska klia varandra eller stå nära varandra. Lite konflikträdd, haha, så om hästarna i hagen bråkar så vänder Duchess huvudet åt ett annat håll och tittar bort under tiden. Duchess uppskattar inte kliande och sånt så mycket, men älskar att bli ryktad länge och att pussas! I uppställningen står hon alltid och skrapar i luften med det vänstra frambenet och har extremt svårt att stå still i längre än typ 3 sekunder.
 
 
 
Diana är ett par år yngre än Duchess och det märks, så att säga. Nyfiken på allt och lite barnslig, haha! Full med spån i huvudet, på kroppen och i svansen på morgonen och bryr sig inte så mycket om att bli smutsig, det är ju bara mysigt för då måste jag eller mamma borsta bort det ;) Och Diana älskar att bli borstad! Och få manen rykt, få hovskägget klippt, när man pillar på hennes mugg, när man masserar henne och så vidare. Man kan klia henne vart som helst och en sekund senare står hon och nästan sover medan överläppen blir hur lång som helst. Har väldigt dåligt bordsskick och har mash över allt efter att hon ätit, liiiite lätt för att bli lite väl rund. Sällskapssjuk men lite retsam, vilket lätt leder till att det blir bråk i hagen, men Duchess har ett ganska bra tålamod med sånt och står ut med Diana i alla fall. Diana tar livet lite med en klackspark, men kan vara lite lat att rida. Behöver verkligen få sin tid för att komma igång och har man henne ordentligt framme, då ställer Diana upp på nästan vad som helst. Man får dock lov att ha en bra tajming på henne, blir man lite för seg blir Diana lite irriterad och då säger hon till. Kan testa lite i hanteringen men visar man vart gränsen går så är det inga problem. Ser upp väldigt mycket till Duchess, hon är lite som Dianas största idol och Diana drömmer om att bli som Duchess i framtiden, hehe. Finns nog en liten diva även i Diana, så vi får hoppas att Diana inte förstår på ett tag hur bra hon egentligen kan och, förhoppningsvis, kommer att bli ;) 
 
 
 
Här är en bild som beskriver oss bra, haha! Duchess har tröttnat på att stå stilla och var överallt och ingenstans, Diana har fått syn på något långt borta och har inga problem med att stå stilla hela dagen och jag, ja jag är någonannanstans ;) 
 
 
 Kommentarer

härliga foton =)

ha en underbar dag
kramizz


Kom ihåg


Trackback