En tur med min favorit

Åter till rutinerna, så denna dag började i vanlig ordning med utsläpp. Mamma och jag mockade därefter och resten av förmiddagen var vi till både Strömsholm och Västerås för att införskaffa oss saker till hästarna, mest såna där "tråkiga" saker så som pälsglans, sårsalvor, E-vitamin och så vidare. Dock köpte vi en rolig sak också, hehe, en ny nosgrimma till Diana! Diana och Duchess har delat på Duchess remont hela tiden men det är så krångligt, så då fick Diana en egen. Nästa inköp till Diana är en gelepadd, då Diana lånar Duchess och det är lite jobbigt också. 
 
Eftermiddagen spenderades också i stallet. Båda mina hästar skulle ridas, så började med Diana vilket jag alltid brukar göra, mycket svårare att börja med Duchess och sen hoppa upp på Diana tycker jag. Diana joggade på banan, bara låg i formen och mycket lösgörande och så travade vi över en serie med bommar emellanåt. Fick till ett riktigt bra pass, där vi hittade dragläget, en bra form och rakriktningen satt (!!). Diana går ju gärna på dubbla spår och herregud, vad vi har fått jobbat på det, så att jag idag kunde galoppera runt fyrkanten med en helt rak häst kändes som en stor vinst, faktiskt. Skönt att vi börjar få koll på det, vore jobbigt att påbörja alla program i framtiden med en inridning på fler spår ;) 
 
Efter Diana satt jag upp på Duchess och red ut henne på fältet. Mycket skrittjobb med skänkelvikningar, skolor och tempoväxlingar, vilket Duchess gjorde klockrent. Joggade lite i både trav och galopp och Duchess var jättefin! Pigg och glad, med spikraka öron och skruvade på sig och travade iväg så fort jag berömde henne. Precis som vanligt. Så roligt att få rida henne, längesen sist! Hennes rygg har jag suttit på i många år och kämpat, så alltid lika roligt att få ta en tur på henne och bara njuta av resultatet av allt jobb jag lagt ner! När stallet var klart tog vi en sväng till Eskilstuna, hämtade upp min vän Matilda och så åkte vi till Slagsta Glass och köpte glass, så mysigt!
 
Blev ytterligare en sväng till stallet efter att vi var i Eskilstuna, då hästarna skulle tas in och då passade vi på att pyssla om dem. Duchess badade jag vilket verkligen behövdes, manen var sådär fettig och pälsen lite skitig. Alldeles blank och fin blev hon efteråt! Så fick båda hästarna stretchas efteråt och Diana masserades samt linimentades medan Duchess friserades. 
 
 
 
 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback