EM-veckan i Göteborg

måndagen anlände vi till Göteborg, någon gång på eftermiddagen. Åt lunch, hann se lite av para-dressyren, installerade oss i våra stugor och så såg vi på invigningen. Invigningen var väl inte sådär jättespeciell, tyckte jag. Roligt att se på men inte så mycket av sporten, så att säga. Kom hem sent och somnade på direkten, typ.
 
Tisdagen var vår första "jobbdag" och vi befann oss i stallet i Scandinavium strax innan 6-tiden på morgonen. Hela dagen spenderade vi med att mocka ur boxarna i stallarna där nere, tungt men det gick. Men trött var vi efteråt! Var en snabbis på mässan efteråt och köpte ett par benskydd.
 
Andra jobbdagen hade vi på onsdagen och det var en jätteroligt dag!! Vi började samma tid och då skulle kuskarna komma och vi skulle se till att de kunde installera sig, få ur sin packning och hitta sina boxar. Tungt och väldigt slitit att dra packningen fram och tillbaka, men väldigt roligt. Det var lite svårt att kommunicera med fransmän, tjeckier, belgare och så vidare men det funkade ändå och de var så himla trevliga allihopa! Stor eloge! Mot kvällen var vi in till mässan samt såg på Grand Prixen. Hann se Patrik, Carl, Edward, Cathrine, Sönke och Isabell och ja, snacka om häftigt!! Cathrine Dufour var den jag tyckte gjorde den bästa rundan, faktiskt. Älskar Cassidy, älskar Cathrines ridning och de två tillsammans är helt magiska. Och tänk vilken utveckling de gjort sedan OS, blir nästan bättre och bättre för varje tävling! 
 
Torsdagen jobbade vi på Heden i para-dressyrens stall. Tömde alla boxarna samt la in spånbalar till showhästarna som skulle komma på kvällen. Köpte min drömkavaj (!!!) efteråt, kommer bilder på den. Sååå fin är den! Jag tog en lugn kväll då de andra skulle till Liseberg, ganska så skönt ändå. Kollade på U25-klassen i repris och sov, hehe.
 
fredagen hade vi den roligaste jobbplatsen - i hoppstallarna!! Ganska häftigt ändå, att gå runt och lämna spånbalar och mocka containrar medan några av de bästa hopphästarna går förbi en. Dressyrstallet låg ju dessutom precis bredvid så hela dagen red det förbi världsstjärnor, snacka om att man blev lite starstrucked, haha. Var helt slut efteråt, men vi åkte in till Ullevi mot kvällen och tittade på hopp-finalen. Var så nervöst men också så mäktigt. När svenskarna red var det alldeles tyst inne i arenan och främst när Peder och Henrik kom i mål så lyftes taket, typ. Så coolt! Vi lyckades hoppa av spårvagnen på fel station på vägen hem och somnade runt 00.30...
 
Lördagen var en lång dag, då hade vi fått i uppdrag att vara på marathonet. Byggde fram staket runt "banan" och stod och såg till så att allt rullade på under dagen. Ganska lugnt var det. Men var så trött när vi kom hem efter fyra timmars sömn, så jag och mina rumskompisar sov ett par timmar efter att vi kom hem och så hade vi en supermysig kväll med massor av godis och pizza. Ett bra avslut!
 
söndagen åkte vi hem, så skönt! Skönt att få sova ordentligt, ta det lugnt och träffa hästarna, såklart. Men trots att det varit en ganska jobbig vecka så har den ändå varit rolig. Önskar att man kunde se såna tävlingar varje dag, snacka om att man blev motiverad! Och så himla roligt att Sverige höjt sig snäppet högre, både i hoppningen och dressyren. Dressyrlaget tog bronsmedaljen med laget och Therese Nilshagen red på över 80% i küren (wow) och hoppningen bjöd på en silvermedalj i lag och Peder och Allans fantastiska guld. Jag hann se hoppfinalen på SVT Play och grät från det att de gick i mål tills sändningen slutade. Så imponerande, inspirerande och bara helt fantastiskt!! Vilket ekipage, vilken häst och vilken ryttare. Och vem vet, nästa EM kanske dressyren har höjt sig till hoppningens nivå? 
 
 
Cathrine Dufour och Atterupgaards Cassidy.
 
 
Finaste kavajen!! Kommer bättre bilder.
 
 
Invigningen på måndagen.Kommentarer

Kom ihåg


Trackback